BLOG: Drie wijzen

Naarmate we ouder worden beseffen we steeds meer dat het vaak verstandig kan zijn om te luisteren naar de generaties die ons zijn voorgegaan. Ik merk dat ook op school. De leerlingen zijn nog jong en durven de informatie die ze van hun docenten krijgen regelmatig in twijfel te trekken. Een gezonde kritische blik is uiteraard heel goed, dat is wat we willen dat ze leren. Maar ik doel hier meer op het eigenwijze ik-weet-het-beter gedrag. Dan zie je al dat dat minder wordt als ze van de onderbouw doorstromen naar de bovenbouw. Ze worden zelf al wat wijzer en beseffen steeds meer dat het geen kwaad kan om naar die oudere te luisteren. Ze hebben eigenlijk toch best wel vaak gelijk. Het is nu eenmaal zo dat de oudere generatie, met meer opgebouwde levensjaren aan kennis en ervaring, als leermeester van onschatbare waarde zijn voor wie na hen komen. En dat geldt ook voor mensen die wat op de radio te vertellen hebben. Vanavond valt er daarom écht wat te halen bij Countryland, als we kunnen luisteren naar vele decennia opgebouwde kennis en ervaring!

Over Harro hoef ik onze vaste luisteraars natuurlijk niets meer te vertellen. Het is bekend dat hij met zijn jarenlange ervaring bij de landelijke radio, en later ook nog in de regio, gezien kan worden als de nestor van Countryland, die kan putten uit een gigantische, nog steeds aangroeiende verzameling country en bluegrass muziek. Voeg daarbij onze gast vanavond, Leen Kraal, die ook een respectabel aantal jaren met muziek bezig is en met zijn programma Sterk Werk bij A1 Mediagroep ook bewijst te weten waar hij over praat. Leen had de wens geuit eens met Harro samen in de studio te zitten en dat verzekert de luisteraar van prachtige muziek en veel interessante wetenswaardigheden. Ik verwacht fantastische gesprekken tussen deze twee ervaren radiomannen en daar kunnen we eigenlijk alleen maar van genieten. Ik ben benieuwd waar dit de luisteraar heen brengt!


Leen Kraal bij onze jubileumuitzending in februari.

Uiteraard zit Timen er ook bij en hij zal alle zeilen bij moeten zetten om Harro en Leen in het gareel te houden. En ik zou het niet eens erg vinden als dat niet gaat lukken. Laat die twee maar lekker gaan, dat kan alleen maar mooi worden! Timen, sit back and relax! Het komt goed! De inbreng van Timen zal deze keer wat geringer zijn dan anders, maar vlak hem natuurlijk niet uit. Onze Countryland oprichter heeft zelf ook jaren ervaring opgebouwd, met Countryland en andere programma's, dus eigenlijk kunnen we vanavond wel spreken van De Drie Wijzen. Ik zou de playlist erbij pakken en met een verkoelend drankje binnen handbereik heerlijk gaan luisteren. De "Harro en Leen show" zal vanavond alleen worden onderbroken door de Oude Doos van Timen en Ab's River Country. Dat gaat uiteraard gewoon door.

De playlist is bij het schrijven van de blog nog niet bekend, dus ik ga mij zelf ook laten verrassen. Er is toch niets mooiers voor een muziekliefhebber? Stem om 21:00 uur af op A1 Radio voor een uitzending die je niet mag missen! Maar mogelijk luister je toch al, want A1 is al sinds gisterenavond aanwezig bij de Nijkerkse Sportmarathon 2022. Een mooi evenement dat 24 uur lang live aandacht krijgt op onze zender. Een luister- en kijktip voor elke sportliefhebber!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 18 juni 2022

Volg onze reis over de rivieren op aarde van week tot week in River Country!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.