BLOG: Ontspanning

De zomermaanden zijn voor veel mensen het moment waarop de ontspanning aan de beurt is. Het jachtige leven van alle dag en het steeds maar iets “moeten” levert zoveel druk op, dat al die spanning ook eens een keer weg moet kunnen. Veel mensen bewaren dit voor de zomermaanden waarin men op vakantie gaat en daarbij vooral inplant om te “ontspannen”. De hele vakantie wordt dan ingepland met activiteiten om vooral toch alle beschikbare tijd te kunnen gebruiken om zo maximaal te kunnen genieten en te “chillaxen”.

Studies tonen aan dat veel mensen na de vakantie nog gestrester zijn dan ervoor en dat verbaast me niet echt. Als ik alle taferelen op Schiphol zie tegenwoordig, de lange rijen en wachttijden, de vraag of je wel weg kan, maar dan misschien niet meer terug kan komen en vooral de druk die sommigen zichzelf opleggen dat een vakantie pas geslaagd is, als je ver weg gaat en de meest perfecte plaatjes op je social media kan laten zien, dan haak ik al volledig af.

Terwijl ik deze blog maak zit ik heerlijk in de tuin van een vakantiehuisje in Nederland op niet al te gekke afstand van mijn eigen huis. Samen met mijn vrouw niets anders doen dan boeken lezen, spelletje spelen en lekker wandelen met de hond. Samen op een terras zitten, lekker eten koken en vooral niet naar de klok kijken. Luisteren naar de vogeltjes die kwetteren om ons heen, de eekhoorntjes die heen en weer rennen en de hond dus gek maken en de zon die door de bomen schijnt en bij het ondergaan weer laat zien hoe ongelooflijk mooi Nederland toch is. Wat is het leven toch mooi.

Mocht u niet op vakantie kunnen of u bent inderdaad gestrest van uw vakantie teruggekomen dan is er gelukkig nog genoeg tijd om weer helemaal tot rust te komen. Want of u nu van sport, de natuur of muziek houdt, er staat meer dan genoeg moois op het programma om heerlijk van te genieten. Terwijl ik dit schrijf is Wimbledon in volle gang en staan de Tour de France, het EK voetbal en het WK Hockey op punt van beginnen en dat is nog lang niet alles deze mooie sportzomer. Genoeg om naar te kijken en heerlijk ontspannen van te genieten.

Qua natuur heeft Nederland meer dan voldoende aan moois te bieden en u hoeft hiervoor niet eens naar een natuurpark of iets dergelijks. Kijk eens goed rond in uw eigen omgeving of als u weer eens in de file staat. Natuur is overal en het is vooral een kwestie van willen kijken om het echt te kunnen zien. Zoals Jochem Myer in zijn programma Jochem in de Wolken al aangaf, je moet leren opnieuw te kijken en dan wordt je vanzelf opnieuw verliefd.

Maar natuurlijk raden wij u vooral muziek aan als ideale manier om te ontspannen. Want of u nu Countryland luistert op de radio, op bezoek komt in het Rebellenhonk voor de live opnames of via uitzending gemist op een voor u geschikte tijd luistert, u bent gegarandeerd van heerlijke muziek, leuke informatie en altijd een lach en een traan. Want dat is Countrymuziek natuurlijk in zijn puurste vorm.

Voor het team van Countryland is ontspannen trouwens iets wat in onze DNA zit. We raken niet snel in paniek, want kennen de kracht van ons team en weten dus ook wat we aan kunnen. Deze zaterdag zijn drie leden van het team afwezig, maar toch zal Countryland weer live in het Rebellenhonk aanwezig zijn en opnames maken. Als het namelijk niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. En dus is de rest van het team onder leiding van Timen meer dan in staat om dit weer te organiseren.

Jesus Evil Highway in Countryland Sessions, vanavond te beluisteren op de radio

Via de radio kunt u ’s avonds ook luisteren naar het resultaat van de vorige keer dat we in het Rebellenhonk stonden. Ook dit ging weer geheel ontspannen en natuurlijk en werd daarom ook wederom weer een groot succes. Het aanwezige publiek heeft genoten, de band had de grootste lol en dit alles is dan ook duidelijk weer te horen in de uitzending. Maar met Jaap en Timen aan het roer, kan je natuurlijk ook niets anders verwachten. Luistert u dit maar eens op uw gemak terug.

Tussen al die sport en natuur kunt u natuurlijk ook nog meer naar Countryland luisteren. Op de website van A1 Mediagroep kunt u ook onze 25-jarige uitzending nog eens in zijn geheel terug luisteren, daar vindt u ook de uitzendingen van Countryland van de afgelopen weken en als u eens iets anders wilt, vindt u daar natuurlijk ook al die andere prachtige programma’s die onze radio collega’s maken.

Voor ons is dat dus ontspanning, want wat is er nu mooier dan een hobby hebben, waar je andere mensen ook blij mee maakt. Al die uren die we erin steken zijn onze manier van ontspannen, want ik kan u garanderen dat samen met zo’n geweldig team iets neerzetten, echte voldoening geeft en gegarandeerd alle stress weg werkt. Een betere ontspanning kan ik me bijna niet wensen.

Sta dus gewoon eens stil bij wat echt belangrijk is voor u in uw leven, houdt uw hoofd lekker leeg en geniet met volle teugen van alles wat u tegenkomt. U hoeft geen “ontspannende” vakantiereis meer in te plannen, want u kunt er op rekenen dat wij u altijd zullen meenemen op reis door het prachtige Countryland. Wij wensen u daarbij veel plezier toe.

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 2 juli 2022

Volg onze reis over de rivieren op aarde van week tot week in River Country!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.