BLOG: Een toevallige ontmoeting

Hoe raar kan het lopen in het leven? Een ontmoeting tussen een Nederlands echtpaar en een in Duitsland wonend stel, bestaande uit een Engelsman en een Duitse vrouw, in een trein in Schotland. Het zou het begin kunnen zijn van een roman waar je helemaal ik kan wegzwijmelen. Maar dit is pure waarheid. En het leidt tot een mooi item in Countryland vanavond!

Het gesprek tussen de vier, in een trein op de beroemde West Highland Line, ook wel bekend als het Harry Potter traject, was zo innemend dat de gesprekspartners nauwelijks hebben genoten van de prachtige uitzichten over de Schotse Lochs. Wat bleek, het Nederlandse stel houdt wel van countrymuziek en de Engelsman blijkt een singer-songwriter te zijn, die zich bezighoudt met country, country-rock en folkmuziek.

De ontmoeting groeit uit tot een vriendschap en – om een lang verhaal kort te houden – de Nederlandse wordt door de Engelsman gevraagd om zijn Music Manager te worden voor Nederland. En zo wordt Michael Antony Austin geïntroduceerd!

Michael is geboren in Newcastle upon Tyne, in het uiterste noordoosten van Engeland. Hij woont al geruime tijd in Duitsland met zijn partner. Na in het verleden al door meerdere Europese landen te hebben gereisd om zijn muziek ten gehore te brengen en ook de Verenigde Staten te hebben bezocht is het nu de beurt aan Nederland om kennis te maken met deze sprankelende musicus.

Michael zegt: “Moderne country-flavoured muziek wordt steeds populairder in Nederland en ik hoop dat het Nederlandse publiek geniet van mijn visie op het genre”. Zijn nieuwe album “It’s Not The Years...It’s The Mileage” wordt in Nederland uitgebracht. De eerste single, “The Collier Lad’s Dream”, verschijnt in januari en in Countryland gaan we daar vanavond al kennis mee maken. Michael zijn muziek is uniek, heel persoonlijk en toegankelijk en elk nummer heeft zijn eigen verhaal. Dat geldt ook voor “The Collier Lad’s Dream”, wat in essentie gaat over vrij zijn en streven naar waar je gelukkig van wordt. En dat willen we allemaal, toch?

Na een gesprek met Michael, waarin we in zullen gaan op zijn carrière, zijn muziek, het nieuwe album en zijn komst, binnenkort, naar Nederland, beluisteren we ook nog het nummer “Turn Around And Kiss Me”, een liefdesballade met een countrysmaakje, losjes gebaseerd op Michael’s eigen verleden zonder dat je er ook weer te veel achter moet zoeken.

Na de twee nummers vooraf te hebben beluisterd kan ik zeggen dat het album veel goeds belooft en dat een introductie van deze fantastische artiest in Nederland niet langer op zich had moeten laten wachten.

Luister vanavond mee naar Countryland bij A1 Radio, waarin Harro en Ab de luisteraar deze keer door de playlist heen zullen praten en Jos zal het gesprek met Michael Antony Austin voeren. Omdat Harro aanwezig is zullen The Louvin Brothers te horen zijn en verder gaan we zoals gebruikelijk weer door alle grenzen van plaats en tijd om een gevarieerd muziekaanbod voor te schotelen.

Helaas hebben we deze week ook erg treurig nieuws gekregen. Peter Cooper is op 6 december overleden als gevolg van ernstig hoofdletsel na een val. Zijn vrienden Thomm Jutz en Eric Brace waren in November 2018 onze gasten in Het Rebellenhonk en er waren plannen om terug te keren, mogelijk nu als trio, met Peter Cooper. Het kan helaas niet meer gebeuren, het overlijden van Peter Cooper is erg hard bij ons aangekomen. Ab zal in de uitzending vanavond een eerbetoon verzorgen aan deze fantastische artiest en muziekvriend.

En de blog? Die komt in de loop van 2023 weer wekelijks terug!  Tot die tijd zal er incidenteel worden geschreven en voor deze gelegenheid was een verhaal zeker op zijn plaats!

Fijn weekend!

De BLOG is geschreven door Jos van der Lelie.

Zaterdag 10 december 2022

Volg onze reis over de rivieren op aarde van week tot week in River Country!


Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.