Countryland op Bezoek: Release party NinaLynn Band – Tolhuistuin, Amsterdam

De Countryland luisteraar kent haar inmiddels van de intro’s van River Country, vorig jaar, en Towns and Country, het wekelijkse feuilleton waarmee Ab ons dit jaar met schitterende muziek langs de mooiste plaatsen op aarde leidt. Singer-songwriter NinaLynn timmert echter behoorlijk aan de weg met haar muziek. Na het album Hummingbird, uitgebracht op 14 februari 2021, volgt twee jaar later een werkelijk schitterende opvolger: A Taste Of The Wild. NinaLynn is enkele maanden geleden al bij Countryland in de studio geweest en heeft toen in onze uitzending deze titel wereldkundig gemaakt en, naast enkele andere nummers, de titelsong live ten gehore gebracht.

Afgelopen zaterdag werd het album in zaal Zonzij op de prachtige locatie Tolhuistuin van Paradiso, pal naast de aanlegsteiger van de pont in Amsterdam Noord, gepresenteerd aan een zeer enthousiast publiek. Liefhebbers en kenners, dat was duidelijk! Countryland was er uiteraard ook bij.

NinaLynn is bij onze luisteraars inmiddels goed bekend. Haar spatzuivere stem, sterke songteksten en zachtaardige, lieve uitstraling maken van haar een act om te knuffelen. Muziek is emotie, hebben we al zo vaak gezegd. Deze zaterdag moest ik regelmatig de ogen droogwrijven.

Alle songs van het nieuwe album werden gespeeld, aangevuld met Clear Blue Skies en A Bold Young Farmer van die eerdere release Hummingbird.

A Taste Of The Wild is een product van zelfreflectie, waarbij NinaLynn op zoek is gegaan naar zichzelf. Dat ze daarbij tot wonderschone ontdekkingen is gekomen is goed te horen. Gevoelens en emoties, vertaald naar muziek die oorstrelend is.

De band die haar begeleidt staat stevig en zorgt voor een sterk geheel. Janos Koolen zorgt als multi-instrumentalist voor een flinke variatie. Naast gitaar hanteert hij o.a. de banjo en mandoline. Lucas Beukers speelt de basgitaar en Arthur Bont zit achter de drums en verzorgt aanvullend percussie, waarbij o.a. het wasbord een keer om de hals wordt gehangen.

“Americana in de breedste zin van het woord”, is hoe NinaLynn haar muziek omschrijft. Dat het breed is wordt duidelijk door de variatie in stijlen die in zo’n twee uur wordt voorgeschoteld. Prachtige ballades, countrygeluiden, folk, wat bluegrassinvloeden en zelfs een heus rocknummer wisselden elkaar af. Elk nummer is weer een verrassing en is als een cadeautje dat door de toehoorders met stijgende verbazing wordt uitgepakt.

Een cadeau werd teruggegeven toen NinaLynn het publiek uitnodigde om op het nummer The Seasons, eveneens van het album Hummingbird, mee te zingen. Wat toen ontstond was een wel zo mooie en warme samenzang dat de hoofdrolspeelster van de avond er zelf zichtbaar door werd geraakt.

De party werd passend afgesloten met de titelsong A Taste Of The Wild en als toegift een werkelijk prachtig uitgevoerde cover van Crowded Table.

Na een geslaagde avond ging het vijfkoppige Countryland team met de pont terug naar Amsterdam Centraal om de trein naar huis te pakken. Vol van de indrukken die NinaLynn met haar band heeft achtergelaten. "Onze" NinaLynn, dat kunnen we toch wel een beetje hardop zeggen.

Het album A Taste Of The Wild is vanaf 31 maart verkrijgbaar via de bekende distributiekanalen. De aanwezigen konden het in de Tolhuistuin al aanschaffen. De eerste single van het album, The Wolf, was afgelopen zaterdag al in Countryland te horen. Er zal de komende tijd zeker meer volgen van dit meesterwerk van de NinaLynn Band!

Countryland op bezoek is geschreven door Jos van der Lelie.

16 maart 2023

Bookmark the permalink.

Comments are closed.