BLOG: Team work

Het zal u niet zijn ontgaan, maar afgelopen weekend vond de European World of Bluegrass weer plaats. Wederom in het mooie Voorthuizen en voor de tweede keer in De Eng, met natuurlijk de camping zoals altijd bij de Oranjevereniging. Het weer was perfect, de glimlach op de vele gezichten sprak weer boekdelen en zowel de oude als nieuwe vriendschappen zijn weer versterkt en banden weer aangehaald.

De E.W.O.B. is een beetje vreemde eend in de bijt. Er zijn namelijk vele festivals gedurende het jaar, maar er is maar één E.W.O.B.. Hier vind je velen die helemaal niet voor de optredens komen namelijk. Mensen die geen minuut in de grote zaal komen, maar 3 dagen lang met hun instrument aan de slag zijn, van groep tot groep lopend, hier even jammen, daar even wat bijleren en verderop gewoon even kletsen. Die ongedwongen sfeer, het niets moet maar veel mag gevoel en vooral we zijn allemaal gelijk en hebben dezelfde interesse, laat altijd zien dat mensen prima bij elkaar passen. Ongeacht afkomst, geslacht, andere voorkeuren, etc. Met een gezamenlijke passie, een open blik en een hoop goede wil kom je een heel eind als je de moeite ervoor wil doen.

Rawhide (België), sinds de eerste editie van E.W.O.B. altijd aanwezig.

De E.W.O.B. camping op het terrein van de Oranjevereniging, de plek voor jammen.

Bluegrass muziek is dan ook echt teamwork. Je kunt prima alleen je instrument gaan bespelen, maar het komt pas echt tot leven als je samen gaat spelen. En dat hoeft helemaal niet met mensen te zijn waarmee je in een band zit en al jaren oefent. Als je bereid bent te luisteren naar anderen, je eigen ego wat opzij te zetten en een ander ook iets wilt gunnen, dan ontstaan er enorm mooie combinaties, de meest prachtige muziek en vooral een sfeer die je binnen in je ziel kan voelen.

Dit alles maakt de E.W.O.B. zo bijzonder, maar het is nu niet zo natuurlijk dat ik u aanraad de grote zaal niet in te gaan. Sterker, degene die dat niet gedaan hebben, hebben zeker wat gemist. Niet alleen door de zeer goede bands en de prachtige optredens, maar vooral ook door het teamwork van de leden van het Countryland team. Want ja, die vormen nu eenmaal de kern van de hele E.W.O.B. groep.  En dat de leden van ons team kunnen samenwerken is geen geheim en dat dit dan net als in een band tot heel veel moois kan leiden is ook al veel vaker te zien geweest. Ervaring is een plus punt, maar vooral de persoonlijke klik tussen de teamleden leidt tot al die prachtige zaken.

Het team kennende zijn er dus ook weer mooie opnames gemaakt, veel leuke filmpjes en foto’s geschoten en krijgt u dus nog weken, zo niet maanden een prachtig verslag te horen van al dat moois wat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden. Terecht mogen ze hier dan ook vol trots op terug kijken en even rustig van genieten. Maar lang gaat dat niet duren, weet ik nu al. Daarvoor vinden we het veel te leuk om zaken te organiseren en gewoon dingen te doen en dus zal het zeker niet lang duren of u kunt alweer ergens van gaan genieten.

Michael Antony Austin is vanavond onze gast in de studio waar hij live enkele songs ten gehore brengt en uiteraard gaan we met hem in gesprek.

Vanavond in de studio beginnen we daar al mee, met een vol programma met aandacht voor nieuw talent, oud talent, nieuwe vrienden en oude vrienden. Twee uur vol, waarin ook zeker even terug gekeken gaat worden naar die mooie E.W.O.B..

Daarnaast gaan we in gesprek met en luisteren naar een live optreden van Michael Antony Austin, met wie we in december al een telefonisch interview hebben gehad.

Volgende week zaterdag gaan we al weer verder in het Rebellenhonk met weer een band die het dak eraf gaat spelen en Timen die samen met Jaap dit alles weer onder controle probeert te houden.

En wat er daarna gaat komen? Te veel om op te noemen, dus hou vooral onze agenda in de gaten, blijf de blog lezen, kom gezellig langs of luister naar onze uitzendingen. We houden u op de hoogte wat er allemaal gaat gebeuren. Want dat we trots zijn op ons team, steken we niet onder de bekende stoelen en banken en dus ook niet onder onze opname tafel in de studio. Wij zijn nog lang niet uitgekeken op al dat moois wat we al jaren doen en zullen dan ook nog heel lang ons best doen om u ook mee te laten delen in de prachtige reis door ons geliefde Country- en Bluegrass land.

De BLOG is geschreven door Ronald Groot

Zaterdag 27 mei 2023

Volg onze reis langs Towns and Country van week tot week in Countryland!

 

Countryland wordt gemaakt in de studio van
A1 Mediagroep in Nijkerk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.