Countryland op Bezoek: Ramblin’ Roots – TivoliVredenburg, Utrecht (deel 3)

Soms moet je er een telefoontje of WhatsApp aan wagen om met mensen in contact te komen, en in dit geval kan ik zeggen dat ik met plezier in contact kwam (en nog steeds ben) met Sytse, die de programmering verzorgt bij Tivoli Vredenburg. Al heel snel was het duidelijk de er een samenwerking in zat, beginnende met maandelijks een agenda voor de radio. Daardoor volgden er bezoeken bij Country, Bluegrass en Americana optredens waar wij als vrijwilligers van Countryland ons verhaal deden in het item “Countryland op Bezoek”, wat een succes was. Op onze website vindt u op de pagina Op Bezoek inmiddels vele verhalen. Daarbij zagen we ook diverse topartiesten van de Country en Americana wereld voorbij komen.

Sytse was wel de persoon die via de agenda vaak aangaf wat interessant voor ons was. Zo kwamen we ook met Sytse in gesprek over Johan en onze hoeveelheid aan muziek waarmee we een 8 uur durende Ramblin' Roots van muziek konden voorzien. De ervaring van Countryland en onze uitgebreide collectie aan country en bluegrass verwante muziek was ideaal om deze dag een bijdrage te mogen en kunnen leveren. De contacten met Sytse en TivoliVredenburg groeiden verder uit en Ramblin' Roots werd een voor Countryland jaarlijks terugkerend evenement.

Countryland is niet alleen bij Ramblin' Roots aanwezig voor de muziek, maar ook zijn een aantal van de zeven vrijwilligers de hele dag druk met het maken van foto’s en aantekeningen, om vervolgens weer een “Countryland op Bezoek” te kunnen schrijven. Mooie verhalen over de optredende artiesten in diverse zalen. Het gaat dan niet alleen om Country of Americana maar meer algemeen om Roots. Countryland met als technicus Johan van Ark stond bij de ingang van de grote zaal en de bar een mix aan muziek te spelen. Wat mij al snel opviel was dat het publiek blij was de muziek van Johan te horen en liet dat ook duidelijk blijken. Eerst kwamen ze rustig de zaal uit napratend over het optreden en zoekend naar de volgende zaal waar weer de volgende band zou optreden, en zo ging dat door. Als de volgende set kwam in de grote zaal merkte je aan het publiek dat de sfeer er meer in kwam en ze al heup wiegend de zaal in liepen om daar weer te genieten van het volgende optreden. Ik ging dan rustig in een hoekje zitten om de blijde gezichten te zien als de mensen de zaal weer uitkwamen en dansend en zingend onze muziek beluisterden. En dat herhaalde zie enkele keren.

Bijna aan het eind van de avond werden we verrast door enkele dansende mensen die zelfs om verzoekjes begonnen te vragen waar ze dan spontaan op begonnen te dansen, wat de sfeer nog meer vergrootte en het plezier voor ons, Johan en aanwezige collega’s, tot een hoogtepunt bracht. Het plezier was er niet alleen voor ons maar ook de mensen van TivoliVredenburg die regelmatig langs liepen en de duim omhoog hielden als ze bij ons even hun gezicht lieten zien. Ook op zo’n avond komen de mooiste verhalen voorbij en heeft Countryland nieuwe luisteraars maar ook vrienden erbij gekregen waar we toch ook wel voor stonden. Om meer van de sfeer te proeven kunt u de eerder gepubliceerde delen van "Countryland op Bezoek" van Ab van der Lelie en Jaap van der Weerd lezen.

TivoliVredenburg en Countryland is een eenheid geworden op gebied van Roots muziek. Wij zullen in de toekomst weer werken aan meerdere avonden bij mooie optredens en dan voornamelijk bij avonden bij Country, Bluegrass en Americana muziek, want met heel veel plezier maken wij de reis naar de mooie zalen in Utrecht en hopen we u daar ook eens te zien. Countryland gaat met Sytse in gesprek om volgend jaar weer bij Ramblin' Roots 2024 te mogen zijn en dan brengen we onze koffer met cd’s weer mee om de mensen te vermaken met mooie muziek uit het hart van echte liefhebbers van Country, Bluegrass en Americana muziek. En dat er dan ook weer vele verzoekjes mogen zijn welke we met heel veel plezier voor u zullen draaien.

Een samenwerking houdt ook in dat we maandelijks een agenda presenteren in Countryland, verzorgd door Ab van der Lelie. Ik spreek namens mijn collega’s de dank uit naar Sytse en TivoliVredenburg en als de vraag weer komt om erbij te willen zijn wij een volmondig JA zullen zeggen.

Op de foto ziet u dat we deze dag ook aandacht gaven aan Bertolf, door zijn T-shirt op te hangen, dat regelmatig is gefotografeerd en bekeken met de woorden "Hé kijk Bertolf". Dit vond ik nog even het vermelden waard.

Dank en wij hopen tot volgend jaar!

Kijk op www.countryland.nl voor meer informatie over onze doelen en radioprogrammering.

Countryland op bezoek is geschreven door Timen van Ark.

21 oktober 2023

Bookmark the permalink.

Comments are closed.