25 jaar Countryland

We kunnen nu officieel bekend maken dat we een groot aantal artiesten bereid hebben gevonden
om belangeloos mee te werken aan Countryland 25 jaar jubileum uitzending.

De uitzending begint op vrijdagavond om 22.00 uur en gaat 25 uur aaneengesloten door tot de
zaterdagavond tot 23.00 uur. Na de eerste 2 uur gaan we de nacht uitzending in met 8 uur muziek uit
ons live archief opgebouwd uit de 25 jaar live uitzendingen en wel vanuit de studio van Radio
Barneveld en A1 Mediagroep uit Nijkerk en ook vanaf de locaties bij de IJsvogel als de
Schaapskooi in Stroe als nu de Rebellenhonk in Barneveld, het is zeker de moeite waard om toch uw
radio aan te houden die nacht, dit gebeurt je maar eenmalig.

Countryland 25 jaar word ook besproken met oude collega’s van Radio Barneveld en bevriende
presentatoren van andere omroepen.
We maken hiermee bekend welke artiesten er die dag aanwezig zullen zijn.

UUR 1: 22:00 - 23:00

Timen presenteert dit uur, een remake van de eerste uitzending van Countryland uit 1997.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 2: 23:00 - 00:00

Dit uur is Leen Kraal onze gast. Leen is ook al jarenlang radiopresentator en heeft het vak nog van Gerard de Vries geleerd. Hij is ook betrokken geweest bij de lokale omroepen in de regio, van Radio Barneveld tot A1 Mediagroep.
Hij heeft voor dit uur een prachtige verzameling muziek meegenomen van vele grootheden.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 3: 00:00 - 01:00

De nacht is begonnen met Timen en Ronald. Geen paniek, er zit gewoon water in die glazen!
De hele nacht horen we elk uur in het eerste half uur muziekkeuzes van onze Countryland teamleden en in het tweede half uur live opnamen van artiesten die door de jaren heen bij Countryland hebben opgetreden.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 4: 01:00 - 02:00

In het 4e uur komt er Gospel muziek aan bod. Ronald heeft een mooie lijst samengesteld. Kan je de slaap nog niet vatten, dan is dit toch heerlijk om van te genieten!
Zijn de kijkers onze awards al opgevallen? Ze staan midden op de studiotafel! De FPCM Music Award uit 2020 en de kip die onze 1000e uitzending markeert. We zijn er trots op!
Ook is hier de studioruimte zichtbaar waar zaterdag de hele dag live artiesten zullen optreden. We kijken er met plezier naar uit!

This slideshow requires JavaScript.

UUR 5: 02:00 - 03:00

In het 5e uur is de muziekkeuze van onze technicus Patrick aan de beurt. Hij heeft gekozen voor het trio Shania Twain, Johnny Cash en Curly Strings. In het tweede half uur gaan we weer lekker door met prachtige live opnamen uit de geschiedenis van Countryland.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 6: 03:00 - 04:00

Collega Jos laat dit uur drie nummers horen in zijn muziekkeuze voor dit jubileum. Je hoort het trio Tim O'Brien, Darrell Scott en John Prine, de Noorse formatie Hayde Bluegrass Orchestra en The Honeycutters.
Verder verzorgt hij op de bovenverdieping van het mooie studiogebouw van A1 Mediagroep de publicaties op Facebook en de website.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 7: 04:00 - 05:00

Uur 7 is voor Valery. Zij verzorgt voor Countryland de social media en kan het team ook goed voorzien van een heerlijke hap eten. Ook dit weekend is dat het geval.
Ze heeft voor dit uur nummers geselecteerd van Bela Fleck, Dolly Parton en de Zac Brown Band.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 8: 05:00 - 06:00

Inmiddels is Ab ook in de studio gearriveerd. Hij schuift aan bij Ronald en zal het 8e uur vast ook te horen zijn. In dit uur horen we nummers geselecteerd door Douwe, die elke maand een Oude Doos aanlevert voor Countryland. Hij heeft favoriete nummers geselecteerd  van Jo Eummelen, die o.a. jarenlang een country programma maakte bij de NCRV (onze Harro haalt daar ook nog regelmatig herinneringen aan op) en Willem Agenant, o.a. medewerker van het blad Strictly Country. Douwe sluit af met vier eigen keuzes.
Het is overigens lekker rustig aan de Venestraat. De studioverlichting steekt wel fel af in de nachtelijke duisternis.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 9: 06:00 - 07:00

Jaap is in the house! Het 9e uur neemt hij de plaats in van Ronald en hij praat samen met Ab de nummers aan elkaar. Daarbij komt de top 3 van Ab aan bod en hij heeft gekozen voor Charley Pride, Mandolin Orange en het duo Eric Brace en Peter Cooper.
Johan houdt het inmiddels nog steeds vol achter de techniek. Naast de radiotechniek verzorgt hij ook de regie van de camera's in de studio. Druk baasje!

This slideshow requires JavaScript.

UUR 10: 07:00 - 08:00

Jaap en Ab gaan nog een uurtje samen door. Hierbij komt de top 3 van Jaap ook aan bod. Hij laat nummers horen van Tom T. Hall & Earl Scruggs, de Nitty Gritty Dirt Band en Johnny Cash.
Ronald is inmiddels naar de knoppen gegaan. Hij heeft de plek van Johan overgenomen achter de techniektafel.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 11: 08:00 - 09:00

In uur 11 horen en zien we Timen weer terug achter de microfoon, deze keer samen met Jos. Johan heeft na een uurtje rust weer plaatsgenomen achter de techniek.
De eerste gasten zijn inmiddels ook binnen. Dit uur zingt Antoinette enkele nummers live in de studio en we gaan uiteraard ook met haar in gesprek.
In dit uur praten we ook met Helen Brouwer, die drie van haar favoriete songs heeft meegenomen. We luisteren naar Rhonda Vincent, Flatt & Scruggs en Skeeter Davis.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 12: 09:00 - 10:00

Het 12e uur is voor Aaron Asbury, die drie prachtige nummers ten gehore brengt en zichzelf daarbij begeleidt op gitaar, mondharmonica en voetdrum. We gaan ook met hem in gesprek.
Daarna gaan we luisteren naar muziekkeuzes van Ben Bläss: The Tumbleweeds, Johnny Cash en Ennio Morricone.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 13: 10:00 - 11:00

Dit uur bereiken we de helft van de marathonuitzending en dat doen we met Kimmy June. Ze heeft al twee singles uitgebracht en liefhebbers van haar prachtige muziek kunnen later dit jaar een eerste EP verwachten.
De tweede helft van het 13e uur luisteren we naar muziekkeuzes van Jos Jongeling. Hij heeft Rosanna Cash, Jackie Green en Dervish with The Steeldrivers op onze playlist gezet.
En geen feestje zonder taart. Deze slagroomtaart werd ons aangeboden door A1 Mediagroep. Bij deze enorme dank daarvoor, maar zeker ook voor het feit dat de collega's die normaal op zaterdag hun programma maken hun zendtijd beschikbaar hebben gesteld voor onze jubileumuitzending!

This slideshow requires JavaScript.

UUR 14: 11:00 - 12:00

Wie met country muziek is grootgebracht kent ongetwijfeld de naam van Wim Pols. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw maakte hij countryprogramma's bij de EO, maar hij is zelf uiteraard ook een van Nederlands' bekende country zangers. In het 14e uur zingt hij voor ons drie nummers.
De gaste die daarna drie nummers inbrengt en bespreekt is Janne Christoffels. Zij kiest voor Dick van Altena & Billy Yates, The Outbound Scalliwag Carnival en The Country Trail Band met, en dan horen we hem nog een keer, Wim Pols.
Inmiddels heeft Johan de live techniek voor zijn rekening genomen en verzorgt Patrick de radio techniek.
Jan Thomassen is vandaag ook aanwezig in de studio. Hij interviewt onze gasten voor zijn eigen producties. En zo helpen we elkaar in de countrywereld om verslag te doen van mooie evenementen en onze artiesten een podium te geven!

This slideshow requires JavaScript.

UUR 15: 12:00 - 13:00

Een duo dat Timen al vaak heeft genoemd, zowel in de uitzending als daarbuiten, tijdens de vele gesprekken die we binnen het team voeren, is John en Nienke. Dit uur is het hun beurt om drie nummers ten gehore te brengen.
Ook Luc van der Zwaan schuift het 15e uur aan. Als regelmatige gast in de studio en promotor van Countryland speelt hij ook een belangrijke rol in onze muziek. Hij kiest vier nummers, van Dan Tyminski, J2B2, Caroline Herring & Claire Holley en Down Hill.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 16: 13:00 - 14:00

We zijn verheugd dat Dick van Altena, een van de grootste Nederlandse country zangers, zo niet de grootste, dit uur zijn opwachting maakt in onze jubileum uitzending. Zijn drie nummers raken de emoties van de aanwezigen in de studio!
Vervolgens wordt er gesproken met Camille Janszen, die voor dit 16e uur nummers heeft geselecteerd van Miranda Lambert, Tim McGraw en Kenny Chesney.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 17: 14:00 - 15:00

Het 17e uur sluit Harro aan, waarmee het Countryland team voor deze dag compleet is. Hij presenteer de komende twee uur samen met Jaap.
Er wordt live opgetreden door Eddy Gee. Daarna horen we drie nummers die Sytse van TivoliVredenburg heeft aangedragen, van Rodney Crowell, Ordinary Elephant en Jake Xerxes Fussel.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 18: 15:00 - 16:00

Het 18e uur van onze marathonuitzending staat in het teken van het EWOB festival. Dit uur hoort de luisteraar veel live opnamen die de afgelopen jaren bij het festival in Voorthuizen zijn gemaakt.
In het tweede half uur volgt een gesprek met Jantheo Van Houdt, die praat over nummers van Ricky Skaggs, Brooks & Dunn en Steve Martin & The Steep Canyon Rangers.
Jantheo neemt ook nog een prachtig verjaardagscadeau mee voor Countryland. We gaan de komende tijd vast meer van Don Gibson horen in het programma.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 19: 16:00 - 17:00

Tijd voor de broertjes Ab en Jos, en onze gast Luc completeert het treinentrio. We luisteren nu eerst naar enkele keuzes van Luc. Het gaat om Caroline Herring, Alison Krauss, Steve Earl & The Del McCoury Band en Melonie Cannon. Daarna volgt een optreden van de Nederlandse country zangeres Angie Flare.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 20: 17:00 - 18:00

Het 20e uur is aangebroken. We gaan luisteren naar live muziek van Kristel Snellen. Aan tafel is ook Bauke van der Vliet aangeschoven, die muziek heeft meegenomen van Luke Combs, Garth Brooks en Billy Currington.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 21: 18:00 - 19:00

In het 21e uur krijgen we een live optreden van onze goede vrienden van Beehive. Tenminste, drie van hen, voor de gelegenheid dan Beehive Trio genoemd. We pakken verder nog even de draad van de EWOB op met enkele live opnamen uit het verleden.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 22: 19:00 - 20:00

Een gaste uit Amerika die heeft samengewerkt met vele grootheden uit de countrywereld. Wat mooi om Pam MacBeth vanavond in de studio te hebben, haar live te horen zingen en een kort gesprek met haar te hebben. Fantastisch!
Dit wordt gevolgd door een gesprek met de weduwe van Jimmy Lawton, een van de eerste artiesten die live in Countryland heeft gespeeld. We horen ook drie nummers van Jimmy.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 23: 20:00 - 21:00

Two Lucky Minds verzorgt vanavond in het 23e uur de laatste live set van onze marathonuitzending. Op prachtige wijze betrekken ze de aanwezige overige gasten in een mooie samenzang.
Het laatste gesprek vindt plaats met André van Overhagen, die nummers laat horen van Joan Osborn, Ruud Hermans en Merle Haggard.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 24: 21:00 - 22:00

De laatste twee uur! Dit is dus onze reguliere uitzendtijd, waarbij Timen samen met Harro zit. Maar voor deze gelegenheid hebben Harro en Ab samen een uur samengesteld met muziek van The Louvin Brothers, gezongen door Charlie en Ira Louvin zelf en door andere artiesten.

This slideshow requires JavaScript.

UUR 25: 22:00 - 23:00

Het laatste stuk naar de finish! De 25 uur zijn fantastisch geweest, maar omgevlogen! Er wordt nog taart aangesneden. Op de bovenverdieping is spontaan een jamsessie gestart. De ruimte waar de artiesten live hebben opgetreden wordt opgeruimd. Valerie en Hennie ruimen de keuken op. Ab laat Thomm Jutz en Eric Brace nog eens horen in River Country. Thomm and Eric, huge thank you for the fabulous opening announcements every hour!
Het feest loopt langzaam ten einde. We sluiten straks de uitzending gezamenlijk af.
Mooi was het telefoontje vanavond van de collega's van Omroep Almere, die Timen belden en live in hun uitzending haalden om Countryland te feliciteren.
Dank aan alle gasten, artiesten, luisteraars en kijkers. Dank ook aan Hennie en John voor de verzorging van de catering, samen met Valery. Het was allemaal fantastisch!
Het Countryland team is erg blij met alle getoonde interesse!

This slideshow requires JavaScript.

Comments are closed.