Plugin info/band aanmeld info

Regelmatig krijgen wij als radioprogramma muziek aangeleverd door artiesten met de vraag of wij die willen draaien.  Wij zijn altijd benieuwd naar nieuwe pareltjes en vinden het belangrijk om artiesten bekend te laten worden bij een groter publiek, dus  nodigen wij u daarom ook uit om dit te blijven doen.

Hieronder wordt beschreven hoe u dit kunt doen en waar wij vaak op letten. Wanneer uw muziek bij ons door de selectie, komt licht het aan het aantal aanvragen die wij krijgen en de eventueel tijdslimiet of wij u op een korte termijn kunnen draaien of dat u nog iets meer geduld moet hebben voordat wij u kunnen draaien. Wij houden u natuurlijk altijd op de hoogte hierover. 

Wat krijgt u

Laten we voorop stellen dat wij u graag promoten, maar als vrijwilligers organisatie helaas niet in staat zijn u hiervoor te betalen. Wij draaien uw muziek en geven u daarbij zoveel mogelijk promotie waarde ( stuur daarom ook vooral iets mee waarover we kunnen vertellen, zowel onze luisteraars als wij houden van een verhaal)

Daarnaast krijgt u natuurlijk ook promotie op onze facebook pagina en op onze instagram.

Onze uitzending wordt altijd live uitgezonden op een zaterdag. Daarna wordt deze verstuurd naar diverse radio stations> de lijst hiervan plus tijden is terug te vinden op de website. Hier wordt uw muziek vervolgens ook gedraaid.

Mocht u nog meer promotie willen en u bent in Nederland dan kunt u ook nog mee doen aan Countryland Sesions. Deze wordt altijd op de eerste zaterdag van de maand worden gehouden met uitzondering van januari en augustus. Wilt u weten wat Countryland Sessions inhoudt, neem dan even een kijkje op onze website of stuur een mail naar info@countryland.nl

Wat is handig om te weten

Soort muziek

In Countryland draaien wij een zeer uiteenlopende muziek, maar die allemaal wel verbonden zijn met country. Wanneer u ook andere muziek maakt dient de eerlijkheid ons te zeggen dat wij daar niet in zijn geïnteresseerd. Alleen country gerelateerde muziek is bij ons welkom.

Wat verstaan wij allemaal onder die stijl vraagt u zich misschien af:

 • Country (Pop, Rock, Blues, Folk, Rap, enz.)
 • Bluegrass (alle soorten)
 • Americana
 • Bakersfield sound
 • Honky Tonk music
 • Nashville/Lobbock sound
 • Old-time music
 • Outlaw music
 • Rockabilly
 • Southern Rock/Soul
 • Western swing

Waarschijnlijk dat we er nog een paar missen, maar hopelijk heeft u zo een beetje een beeld van de stijl muziek die wij draaien.

Aantal artiesten in 1 uitzending

Om het voor de luisteraar bijzonder te houden draaien wij maar 1 a 2 aanmeldingsartiesten per uitzending in ons programma. Zo krijgt u de volle aandacht en zijn we er zeker van dat het een bijzonder aangelegenheid blijft. De rest van het programma is gevuld met onze reguliere country muziek.

Technische kwaliteit

Wanneer je op de radio te horen bent, betekend het dat je wordt uitgezonden naar vele mensen die ook over de hele wereld wonen. Dit houdt ook in dat de luisteraars op verschillende manieren luisteren naar de muziek die wij hun aanbieden. Omdat kwaliteit hoog in het vaandel hebben en dus ook van de uitzending zelf, willen wij altijd een zo hoog mogelijke kwaliteit aanbieden. Dit houdt dus ook in dat wij ook letten op de kwaliteit van de aangeboden muziek.

Helaas krijgen wij soms muziek aangeleverd die is opgenomen op een mobiele telefoon en met dit soort opnames kunnen we dus helaas niks , omdat de kwaliteit dan gewoon te laag is om uit te zenden via een radio uitzending.

Wij raden aan om naar een studio te gaan of op z'n minst alles apart op te nemen met een microfoon en dit daarna af te mixen. vervolgens kunt u het bestand dan via WeTransfer of via andere wegen naar ons toe sturen. Dit dient minimaal een mp3 voormaat te zijn. Wij willen geen ruitjes of andere storende geluiden horen. Nu zult u misschien denken in de oude doos heb je dat ook. Klopt dit zijn vaak opnames die zijn afgehaald van een LP, hierin heeft het zijn charme om dit te horen.

War het ons voornamelijk om gaat is dat de muziek leuk en lekker zal moeten zijn om naar de luisteren anders zal de luisteraar uw muziek niet naar kwaliteit kunnen beoordelen en wordt u om de verkeerde redenen fout beoordeeld

Geïnteresseerd!!!!

Kunt u zich vinden in onze uitgangspunten en wilt u bij graag gedraaid worden? Dan verzoeken wij u om een paar dingen te sturen:

 1. Uw muziek
 2. Een verhaaltje met wie u bent, waarom u deze muziek heeft gemaakt, wat uw verhaal is enz. enz. enz. Gewoon een verhaal waar wij wat mee kunnen en wat een goed beeld creëer van u en uw muziek
 3. promotie materiaal. Het belangrijkste is gewoon een foto van u en eventueel een cd cover (mocht u dit hebben) Wij hebben gewoon iets nodig waarmee we u kunnen promoten op onze socials 😉
 4. Dit is geen verplichte!! Maar het zou fijn zijn als u ook een liner zou willen inspreken " Hallo ik/wij ben/zijn ..... en u luistert naar countryland" U mag natuurlijk uw eigen versie hierop maken. Maar let op, wanneer u uw eigen cd aankondig kunnen wij u niet op andere momenten ook draaien. Wij willen nooit in 1 jaar 2x het zelfde nummer draaien. Maar liners zijn wij heel makkelijk in en geven op deze manier u op meerdere momenten een extra  promotie.

Dit alles kunt u sturen naar music@countryland.nl

Comments are closed.