Ab van der Lelie

De bekende paplepel werd in huize Van der Lelie vakkundig gehanteerd. De ruime muzikale voorkeur die de vader des huizes had, werd zonder reserves aan de kinderen voorgeschoteld. Zowel grote broer Jos als ik werden besmet met het muziekvirus en daar zijn we hem nu nog steeds dankbaar voor.

Ik ben geboren in Leiden en sinds kort weer woonachtig in die prachtige stad. Mijn liefde voor muziek is behoorlijk groot. Als eerste luister ik dag en nacht naar muziek. Ik sta er letterlijk mee op en ik ga ermee naar bed en mijn muzieksmaak is zeer ruim. Het liefste luister ik naar countryrock, of Americana zoals we dat tegenwoordig met een mooi woord omschrijven. Maar ook pure country, folk, singer-songwriters en wat stevigere rock staat zeer regelmatig aan hier in huis. Af en toe maak ik ook uitstapjes naar jazz of klassiek, dus mijn smaak zou je als zeer ruim kunnen betitelen. En niet alleen op de plaat of CD luister ik naar muziek. Ik ben groot liefhebber van live muziek en bezoek gemiddeld zo'n 50 concerten per jaar. En alsof dat nog niet genoeg is speel ik ook nog gitaar in een band. In die band ben ik naast gitarist ook schrijver en componist van alle nummers. Een muzikaal druk baasje dus.

Sinds een paar jaar ben ik aangesloten bij het geweldige team van Countryland. Ik ben af en toe als gast aanwezig bij de uitzendingen waar ik de luisteraars wil laten genieten van de onbekendere, maar vaak steengoede muzikanten of bands uit binnen- en buitenland. Ook verzorg ik de wekelijkse feuilletons zoals Country Roads (2021) en River Country (2022) en sta ik de andere presentatoren bij met achtergrondinformatie over de artiesten die een plekje hebben gevonden op onze playlist. Bezig zijn met muziek is nou eenmaal ongelofelijk leuk. En het programma Countryland, waar alleen maar echte muziekliefhebbers aan meewerken, past perfect in dat plaatje.

Comments are closed.