Harro de Jonge

Lang geleden kocht ik m'n eerste plaat, eentje van Jim Reeves.

Was populair in die tijd en hij zong zo mooi.

Echt country was het niet, maar daar heb ik nooit een punt van gemaakt en in die tijd volgde je alles wat er aan popmuziek op de radio kwam.

Jaren later bij de NCRV maakte ik kennis met Strictly Country Style en werd ik echt bijgespijkerd door Jo Eummelen.

Heb nog steeds een multo met daarin overgetikte teksten van allerlei klassieke country-elpees, waaronder latere favorieten als Jimmie Rodgers en The Carter Family.

Het waren de jaren '70, gouden jaren voor de elpeepop en ik raakte nog verder verslingerd aan rock en blues en country en bluegrass.
Het werd zelfs zo erg dat ik er programma's over ging maken op de zaterdagavond, dat begon met een blues-halfuurtje, vervolgens Elpee Pop en Elpee Pop Special (later Crossroads) en uiteindelijk ook nog Strictly Country.

Door die country kwam ik zelfs in Voorthuizen bij dat jaarlijkse BluegrassFestival en daar kwam ik Timen van Ark tegen die mij uitnodigde om eens in de studio van Radio Barneveld te komen kijken. De rest weet u, om de week zit ik daar tegenwoordig in Countryland prachtige plaatjes te draaien.

Geen leukere hobby dan een muzikale!

Groeten, Harro

Comments are closed.