Jaap van der Weerd

Howdy Countrymuziek vrienden.

Ik ben Jaap van der Weerd, geboren en getogen in Barneveld. Ik ben al liefhebber van de country muziek sinds mijn 14e jaar, de interesse voor de bluegrass kwam wat later.

Toen Countryland begon boven het oude concertgebouw in Barneveld werd mijn interesse nog groter voor deze muziek soort. Als vrachtwagenchauffeur luister ik veel onderweg naar muziek. En omdat er op de publieke radiozenders steeds minder country muziek te horen was maakte ik in het weekend zelf veel opnames op cassettebandjes.

Tegenwoordig gaat het veel makelijker om muziek te luisteren, bijvoorbeeld op een USB stick of een cd branden.

Daarom luister ik veel naar lokale omroepen, die brengen gelukkig nog volop countrymuziek te horen. Zo gebeurde dat ook bij radio Barneveld. Een aantal jaren geleden vroeg Timen om eens langs te komen in de studio van radio Barneveld. In die tijd had ik ook kontakt met de Italiaanse country zanger George McAnthony en ik zei tegen Timen zou het leuk zijn om die Italiaan naar Barneveld te halen.

Sinds die tijd liep ik af en toe mee in het progamma Countryland en maakte ik ook geschreven stukjes voor de redactie. Bij mijn werkgever werd het werk schema veranderd zodat ik de zaterdagavonden regelmatig thuis ben en Timen tegen me zei, nou Jaap nu wordt het tijd om mee te gaan presenteren in Countryland. En dat doe ik nu sinds december 2011 en met plezier.

Ik wens iedereen veel luister plezier met de muziek die het Countryland team ten gehore brengt.

Vriendelijke muziekale groet, Jaap

Comments are closed.