Leen Kraal

In de afgelopen pakweg twintig jaar dat ik als presentator betrokken was bij Radio Barneveld en A1 Radio, draaide ik in mijn programma’s hoofdzakelijk rockmuziek. Terwijl mijn eerste stappen die ik op de radio zette, toch in het country-genre lagen. Midden jaren ’60 was dat, toen ik als gast bij Gerard de Vries op Radio Veronica een aantal malen een half uur van zijn programma ‘Nashville Tennessee’ mocht vullen. Mijn leven was echter niet voorbestemd om countrymuziek te draaien en mijn tijd voor een radiomicrofoon door te brengen. Presenteren deed ik wel vaak, maar dan ging het meestal over computers en niet over radio.

Toen ik bij Radio Barneveld Timen van Ark tegenkwam, verleende ik af en toe wat hand- en spandiensten met het interviewen van Amerikaanse countryartiesten. Zo ontstond een band en mocht ik samen met Timen in februari 2022 een uurtje vullen van de jubileum-uitzending vanwege het 25-jarig bestaan van Countryland. Daarin draaide ik de muziek die ik in die uitzending van ‘Nashville Tennessee’ in januari 1967 heb gedraaid.

Tijdens de EWOB in mei 2022 stond ik daarover nog wat na te praten met Timen en Harro. Zo ontstond het idee dat ik een keer te gast zou zijn in Countryland. Dan zou ik muziek meenemen die ik in mijn programma Sterk Werk draaide, voor zover die zich ophoudt in het grensgebied tussen de rock/pop en country. Zogezegd, zo gedaan, die uitzending was op 18 juni 2022 en Timen, Harro en ikzelf hadden er zoveel schik in, dat we besloten dit vaker zouden doen. We spraken af dat ik om de anderhalve maand op bezoek zou komen. Dus kijk niet verbaasd op als je in een Countryland uitzending opeens Crosby, Stills, Nash & Young hoort langskomen, of The Eagles, Bob Dylan, The Flying Burrito Brothers, Bruce Springsteen of een oudje van The Byrds. 

Comments are closed.