Countryland op bezoek: Odetta Hartman – Tivoli Vredenburg Utrecht

TivoliVredenburg in Utrecht is voor velen bekend. Sinds enkele jaren hebben ze een nieuw en geslaagd onderdeel: de Shelter from the Storm. In deze concertreeks is veel te horen en te zien op gebied van country, soul, blues, bluegrass en americana muziek.

In een gezellige en kleine ruimte
wordt er de mooiste muziek ten gehore gebracht.
In de nieuwe serie Countryland op bezoek doen we verslag van concerten en optredens die we
hebben bijgewoond.

Zo vonden Johan en ik het speciaal om op donderdagavond 28 februari de reis
te maken naar Utrecht om ons eens te verdiepen in de muziek van Odetta Hartman.

 

Odetta Hartman bracht ons een moderne stijl van bluegrass. Een mix van een banjo, viool en een elektrische gitaar en een bijzondere maar fijne zangstem.
Toen wij de zaal binnen kwamen hadden we de gelegenheid om het podium van dichtbij te bekijken en we zagen dus de genoemde instrumenten, maar ook een klein drumstel, en dat is vrij uniek.

Dit drumstel is niet zomaar een drumstel maar een onderdeel van een Computer gestuurd geheel. Elk geluid was er uit te halen, van wind door de bomen, tot het zingen van vogels, het klinken van
een diepe bas tot eerder opgenomen zang stemmen die dienen als tweede stem, het was als toveren met geluiden.

Heel veel van wat Odetta zong waren zelf geschreven nummers, waarvan een die geschreven was tijdens haar bezoek in Europa. Ze vertelde dat dat nummer zo nieuw was, dat het zelfs bij haar platen producer nog niet bekend was. Wij hadden het geluk dat we dat mochten beleven!

Odetta Hartman, een vernieuwing in de muziekwereld. Het wordt alternatieve bluegrass genoemd. Als kind is ze opgegroeid met muziek en nu, op 28 jarige leeftijd, is ze bezig met het veranderen van een beetje soul, blues en moderne bluegrass tot, naar mijn mening, een nieuwe stijl van muziek.

De reis naar Utrecht is voor Johan en mij niet voor niets geweest. In een mooi TivoliVredenburg mochten wij ervaren dat Shelter from the Storm een geslaagd onderdeel van de programmering is dat open staat voor iedere muziekliefhebber.

Dus zeker een reden om eens te kijken op www.shelterfromthestorm.nl. Volg onze berichten op Countryland op bezoek, want er staan al meerdere concerten gepland waar we bij aanwezig zullen zijn.

Odetta Hartman - Honey

Countryland op bezoek is geschreven door Timen van Ark.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.