Countryland op Bezoek: Ramblin’ Roots – TivoliVredenburg, Utrecht (deel 2)

We hadden een prachtige dag in TivoliVredenburg in Utrecht. Jammer voor ons dat de hoofdact Iris DeMent niet kon optreden, in verband met ziekte die ze had opgelopen in Nederland. Maar er was zoveel meer moois te zien en te beluisteren.

In de tweede plaats had ik mijn zinnen gezet op Bill Kirchen, de 75-jarige top gitarist, opgegroeid in Michigan. Door het tijdschrift ‘Guitar Player’ werd hij uitgeroepen als ‘Titan Of The Fender Telecaster Guitar’, vanwege zijn vaardigheid met dit instrument. We kennen hem zeker, omdat hij in zijn beginperiode nog wel eens meespeelde met artiesten in de Bakersfield Sound.

Later begon hij zijn eigen band ‘Çommander Cody And His Lost Planet Airmen’. In 1976 viel de band uit elkaar en werd hem gevraagd of hij bij de Engelse band van Nick Lowe wilde gaan spelen. Nu is hij al weer een lange tijd solo bezig. Heeft een hele reeks aan albums uitgebracht, waaronder een paar Trucksong albums.

Ik genoot deze zaterdag in Utrecht intens van zijn gitaarspel. Hij deed een paar eigen song van zijn laatste album, aangevuld met een paar trucksongs. De slow nummers waren ook zeer de moeite waard om te beluisteren. Tegen het einde van de show speelde hij een instrumentale medley van o.a. The Rolling Stones, Elvis Presley, Buck Owens, Roy Orbison en Dire Straits. Als laatste song van zijn optrede koos hij een cover van Bob Dylan: ‘The Times They Are A-Changin’.

De band bestond uit 3 personen. Een basgitarist, een drummer en Bill Kirchen met zijn telecaster gitaar. Naar schatting waren er ongeveer 200 personen die naar zijn vaardigheden kwamen kijken en luisteren. Na afloop moesten we vanaf Cloud Nine op de bovenste verdieping weer naar de begane grond waar ons Countryland team stond om plaatjes te draaien, om het publiek te vermaken met mooie muziek. Ik vond het een hele leuke ervaring!

Countryland op bezoek is geschreven door Jaap van der Weerd.

21 oktober 2023

Bookmark the permalink.

Comments are closed.