Countryland op bezoek: The Eagles en Vince Gill – Ziggo Dome, Amsterdam

Het was gezellig druk op het Arena plein, deze zaterdag 1 juni. Tegenover de Ziggo Dome staat het Johan Cruijff stadion en daar was ook wat te doen. Ik vroeg aan zo'n verklede dame: "Het carnaval gaat hier wel lang door hé, langer dan in Brabant." "Nee", zei de jonge dame, "DE TOPPERS gaan hier vanavond optreden." "Oké", zei ik.

Ik ben toch maar blij dat er aan de overkant een concert van The Eagles met Vince Gill gepland staat!

Eenmaal binnen in de Ziggo Dome werden we gefouilleerd. Veiligheid staat voor alles en daar ben ik het natuurlijk mee eens. De band begon precies om acht uur, terwijl we onze zitplaatsen nog moesten zoeken.  Maar dat was geen probleem voor ons. Mijn broer Klaas en ik zaten net of Deacon Frey, de zoon van Glen Frey, werd geïntroduceerd en zong gelijk het prachtige Peaceful Easy Feelin. De stem leek ontzettend veel op die van zijn vader.

Daarna werd Vince Gill geïntroduceerd, als de man die 20 keer een award nominatie op zijn naam had staan. Gelijk deed Vince Gill twee songs, Take It To The Limit en het mooie Lyin' Eyes. Het was een genot voor je oren! Basgitarist Timothy B. Schmit zong het mooie rustige I Can't Tell You Why.

Don Henley vertelde tussendoor dat allemaal begonnen was in The Netherlands in 1971. Hij bedankte alle Nederlanders.

Vince Gill kwam weer in de schijnwerpers te staan en zong het prachtige New Kid In Town, met een heerlijke gitaar solo er achteraan.

Daarna was de rust een beetje over want Joe Walsh was aan de beurt. Nu heeft die man wel een mooie hoge stem, maar de snaren werden ook steeds harder aangeslagen.

Ik genoot meer van de rustige nummers tijdens dit concert.

Gelukkig kwam er verlichting. Don Henley kwam met het mooie In The Fast Line en het prachtige Desperado, hun eerste grote hit notering.

Na twee uur spelen moest er wat omgebouwd worden op het podium en kwamen er een paar trompettisten het podium op lopen en begonnen te blazen. Dat was een voorbode van de song waar veel mensen voor kwamen: hun grootste hit, uit 1976, Hotel California. Ze speelden dit nummer in de verkorte versie. Na bijna twee en een half uur werd de steelgitaar ingezet en werd afgesloten met de mooie song The Best Of My Love.

Tijdens dit concert hebben mijn broer Klaas en ik ons geen minuut verveeld. Het geluid in de Ziggo Dome was gewoon perfect en zeer duidelijk. Met 17.000 mensen was de concert zaal uitverkocht.

Countryland op bezoek is geschreven door Jaap van der Weerd.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.