Countryland op Bezoek: Michael Antony Austin – TivoliVredenburg, Utrecht

Als je niet meer zo piepjong bent is het lastiger om je te vestigen als artiest. Dat Michael Antony Austin als vijftiger met zijn tweede optreden met zijn nieuwe band al in TivoliVredenburg staat mag dan ook zeker als zeer bijzonder worden gezien. En dat het een terechte eer was bewees hij op donderdag 1 juni ten volle!

Daags ervoor was Michael met gitarist Zibby Krebs en percussionist Marco Molitor onze gast in de studio in Nijkerk, waar hij in de uitzending van Countryland live enkele nummers ten gehore bracht en we met hem in gesprek gingen. Dat onze steun aan deze voor Nederland nieuwe artiest niet onterecht was bewees hij op het podium in Utrecht. Voor die gelegenheid werd de band gecompleteerd met basgitarist Frank Pursch, terwijl Marco Molitor nu achter het drumstel plaatsnam.

Doel was het nieuwe album “It’s Not The Years... It’s The Mileage” te presenteren. In totaal werden negen van de twaalf nummers van dat album gespeeld, naast twaalf nummers van eerdere releases. De mix van nummers was niet alleen perfect geregiseerd, elk nummer stond stevig en straalde uit alsof de mannen al jarenlang samenspelen. Niets is echter minder waar. Michael Antony Austin heeft deze band pas het afgelopen half jaar in Duitsland samengesteld en in zeer korte tijd klaargestoomd.

Michael Antony Austin

De oorspronkelijk uit Newcastle upon Tyne afkomstige Engelsman heeft de bandleden in zijn huidige thuisland leren kennen en in korte tijd een hechte band gevormd. Het samenspel is in zeer korte tijd naar een zeer hoog niveau ontwikkeld. Het geluid van de band loopt uiteen van harde country-rock tot schitterende ballades. Michael Antony Austin is daarmee wellicht meer te typeren als Americana artiest dan als country of rock zanger, hij kan het allemaal aan.

Frank Pursch - Basgitaar

Marco Molitor - Drums

Zibby Krebs - Gitaar

Het aanwezige publiek, afkomstig uit Nederland, Engeland en Duitsland, werd getrakteerd op een schitterende show, waarin de recente single releases “The Collier Lad’s Dream” en “Turn Around and Kiss Me” uiteraard niet ontbraken. Hoogtepunt voor mijzelf was het werkelijk prachtige “Ghost Of The Tyne”, een ballade van ruim zeven minuten die mij tot tranen roerde.

Hij staat nog maar pas aan het begin, maar Michael Antony Austin heeft met dit optreden in TivoliVredenburg vaste voet op Nederlandse bodem gezet!

Countryland op bezoek is geschreven door Jos van der Lelie.

1 juni 2023

Bookmark the permalink.

Comments are closed.