Countryland op Bezoek: Dale Watson – TivoliVredenburg, Utrecht

Op een warme zaterdagavond reden we met 4 personen richting Utrecht. Eenmaal de auto in de parkeergarage geparkeerd moesten we een klein stukje lopen om bij het zalencentrum Tivoli/Vredenburg te komen. Het was heerlijk koel binnen ,bij de bali hadden we ons gemeld en de tickets lagen netjes klaar,ook de fotograaf ticket. We hadden nog mooi even tijd voor bakkie te doen op het terras.

We gingen naar de bovenste verdieping van het grote gebouw, eenmaal in de zaal aangekomen was het voorconcert al begonnen. Het was een rock/folk band met een jonge dame als zangeres, we vonden het een beetje luid maar de band deed goed hun best. Het laatste liedje werd gepeeld daarna werd het podium omgebouwd voor de hoofd act.

Want we kwamen uiteindelijk voor de Texaanse zanger Dale Watson. De zanger kwam het pudium op met zonnebril, stetson hoed en elektrisch gitaar in de hand en hete het publiek welkom en begon te spelen, een song van zijn nieuwe album. Het geluid voortreffelijk, er zat wel eens een piepje in maar dat heb je bij veel concerten. Maar de teksten kon je goed verstaan.

De band bestaat uit 4 personen, drumstel, bas gitaar, pedelsteel gitaar en de zanger met elektrisch gitaar.

In dit concert speelde hij veel van zijn eigen werk maar ook nummers van George Jones, Merle Haggard, Ray Price en nog wat andere covers. Voor de country muziek liefhebber was het een genot voor het oor. Na 2 uur live optreden waren we moe maar voldaan, ook omdat het een staan concert was, nu was dat niet verkeerd omdat je er gewoon kunt rond lopen en even de benen strekken.

Al met al vonden we het een mooi concert van deze Dale Watson. Eenmaal weer buiten, deden we nog een drankje op het terras ook omdat een stuk was afgekoeld. Na de koele versnapering liepen we weer richting de parkeergarage en reden we weer naar de Veluwe. We vonden het een hele leuke herinnering van Tivoli Utrecht.

Countryland op bezoek is geschreven door Jaap van der Weerd.

8 Juli 2023

Bookmark the permalink.

Comments are closed.